1. Home
 2. Bedrijfsinfo
 3. Co2 compensatie

CO2-COMPENSATIE

Als GOGO zijnde proberen we continu onze impact op sociaal, economisch en milieugebied te verbeteren, in alles wat we doen. Daarom compenseren we de verwachte CO2-uitstoot van je vakantie. Wanneer je via een van onze merken een vakantie boekt, berekenen we de CO2-uitstoot van je reis en financieren we projecten die dezelfde hoeveelheid CO2-uitstoot beperken. Dat doen we bij iedere vakantie van GOGO. De projecten die we financieren, zijn door onafhankelijke partijen gecontroleerd en voldoen aan internationaal afgesproken standaarden. Daardoor weten we zeker dat ze net zo veel CO2 compenseren als ze beloven. We weten dat CO2-compensatie niet dé oplossing is voor klimaatverandering, maar we vinden dat we nu onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor onze uitstoot. We zijn er trots op dat we een van de eerste reisorganisaties zijn die de verwachte CO2-uitstoot van onze vakanties compenseren en dat we klanten helpen om duurzamer te kunnen reizen. Scroll naar beneden als je meer wilt weten over CO2-compensatie en wat GOGO daaraan doet.

Wat gaat GOGO doen?
Voor iedere vakantie van GOGO berekenen we de CO2-uitstoot. Van het reizen naar de bestemming en terug tot het verblijf. Daarna compenseren we die uitstoot met projecten die door derde partijen zijn gecertificeerd. We beseffen dat dit niet dé oplossing voor klimaatverandering is. Maar het is wel een grote stap om het grootste milieuprobleem van onze vakanties aan te pakken.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Waarom doet GOGO dit?
Telkens als je met vakantie gaat, het vliegtuig neemt, in een hotel overnacht of een bus neemt, wordt CO2 uitgestoten. We vinden het heel belangrijk om continu te proberen onze sociale, economische en milieu-impact te verbeteren bij alles wat we doen. Als reisorganisatie willen we onze verantwoordelijkheid nemen en onze CO2-afdruk tot een minimum beperken. Er zijn in de reiswereld veel manieren om die voetafdruk te beperken, maar op dit moment is een zekere mate van CO2-uitstoot onvermijdelijk. Als we bij willen dragen aan een CO2-neutrale wereld, is het compenseren van de CO2-uitstoot die we niet kunnen terugdringen op dit moment de enige manier om echt invloed uit te oefenen. We weten wel dat dit niet dé oplossing is voor de klimaatverandering, maar het is wel een grote stap om het grootste milieuprobleem van onze vakanties aan te pakken. We geloven echt dat we impact kunnen hebben door groot te denken en CO2-compensatie standaard aan te bieden bij al onze vakanties en al onze klanten - meer dan één miljoen in totaal. Als GOGO, onderdeel van Sunweb Group, kunnen we onze invloed als een van de grootste reisorganisaties gebruiken om een duurzame verandering in de reisbranche op gang te brengen. Daarom moedigen we onze partners en andere reisorganisaties aan om hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun CO2-uitstoot. Ons CO2-compenstatieprogramma is de eerste belangrijke stap van een groot aantal stappen die we kunnen zetten om de wereld te verbeteren.

Wat is CO2-compensatie?
CO2compensatie is een manier om CO2-uitstoot te verminderen. Dit kan door compensatiecertificaten te kopen. Wanneer je een compensatiecertificaat koopt, betaal je om te zorgen dat een ton aan CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Ieder certificaat garandeert dat de CO2-uitstoot met een ton is verminderd. Dit is te bereiken met projecten die de uitstoot over de hele wereld beperken. Bekende voorbeelden zijn wind en zonneparken en de bescherming van regenwouden. Alle projecten zijn gecertificeerd door derde partijen en worden uiterst grondig gecontroleerd.

Wat gebeurt er wanneer GOGO mijn vakantie compenseert?
We berekenen de CO2-uitstoot bij iedere vakantie die onze gasten bij GOGO boeken. Dat houdt in dat we de uitstoot van de volgende vier activiteiten vaststellen:

 1. Vluchten naar de bestemming en terug
 2. (of) Busreizen naar de bestemming en terug
 3. Transfers van de luchthaven naar het hotel en terug
 4. Accommodaties

Daarna ondersteunen we projecten die CO2-uitstoot met dezelfde hoeveelheid beperken. Op die manier compenseren we de verwachte CO2-uitstoot van je vakantie.

Welke projecten ondersteunt GOGO?
GOGO ondersteunt CO2-reductie die door projecten voor hernieuwbare energie in India. Deze projecten beperken de CO2-uitstoot op grote schaal en leveren schone elektriciteit aan duizenden mensen.

GOGO ondersteunt bijvoorbeeld windmolenparken in Madhya Pradesh in centraal India en Rajasthan in het noordwesten. Gezamenlijk reduceren deze projecten de CO2-uitstoot met meer dan 350.000 ton per jaar en genereren ze elektriciteit die genoeg is voor 76.000 huishoudens in India.

Alle projecten die GOGO ondersteunt, zijn gecertificeerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden in de vrijwillige CO2-markt, zoals de Voluntary Carbon Standard.

Hoe helpt compensatie bij het tegengaan van klimaatverandering?
Compensatie beperkt klimaatverandering door:

 • te zorgen voor een echte reductie van CO2 in de atmosfeer die anders niet plaats zou vinden;
 • geld beschikbaar te stellen voor technologie voor hernieuwbare energie en energiezuinige oplossingen;
 • mensen bewust te maken van de impact die onze manier van leven op het klimaat heeft.

Sinds de start in 1997 heeft vrijwillige klimaatactie via compensatie de CO2-uitstoot wereldwijd met ongeveer een miljard ton verminderd.

Wie is ClimateCare en waarom werken jullie met hen samen?
Voor GOGO was het belangrijk om een internationale betrouwbare partner te hebben die uitstoot kan compenseren via projecten met strenge certificeringen. ClimateCare voldoet daaraan. Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van programma's om op grote schaal CO2-uitstoot te verminderen, ontwikkelt ClimateCare programma's met veel impact om armoede te bestrijden, de gezondheid van mensen te verbeteren en het milieu te beschermen. Dat doen ze met hun als handelsmerk vastgelegde Climate+Care-benadering.

Minstens zo belangrijk vinden we de match met onze waarden en manier van werken: we blijven onszelf uitdagen en proberen continu onze projecten op sociaal, economisch en milieugebied te verbeteren. Daarom hebben we voor ClimateCare gekozen.

Hoe berekenen jullie de CO2-uitstoot van iedere vakantie?
We berekenen de CO2-uitstoot van iedere vakantie die je bij GOGO boekt. Hierbij stellen we de uitstoot van de volgende vier activiteiten vast.

 1. Vluchten naar de bestemming en terug
 2. Busritten naar de bestemming en terug
 3. Transfers van het vliegveld naar het hotel en terug
 4. Accommodaties

Door deze gegevens te combineren, berekenen we de impact van je vakantie. Deze berekeningen maken we volgens internationale standaarden.

GOGO heeft onlangs het Travelife duurzaamheidscertificaat ontvangen.

Travelife is een - door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) - internationaal erkend certificeringsprogramma, gespecialiseerd in duurzaam management voor de reisindustrie.
In tegenstelling tot veel andere reisorganisaties is het ons gelukt om de hoogste status te bereiken, namelijk Travelife Certified.
We hebben dit certificaat gekregen omdat een onafhankelijke auditor ons op zo’n 255 punten rondom duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen positief kon beoordelen.
We dragen dit certificaat uiteraard met trots en maken de huidige duurzaamheidsinitiatieven nóg beter zodat we over 2 jaar het certificaat opnieuw verdienen. 
Het is een weer een mooie stap in de goede richting.