1. Home
  2. België
  3. Ardennen
Ardennen

Ardennen

De Belgische Ardennen
De Belgische Ardennen is een zeer populaire vakantiebestemming en dat is natuurlijk niet voor niets. Het prachtige golvende landschap met de dichte bossen, kabbelende riviertjes en kleine dorpjes vormen voor iedereen een sterke aantrekkingskracht. Natuurliefhebbers en sportievelingen is één van de mooiste streken van Europa kunnen in de Belgische Ardennen hun hart ophalen.

Bekijk de kaart

POPULAIRE ACCOMMODATIES

corona informatie

Let op!

De komende vier weken mag je in België alleen maar dezelfde 5 personen zien. Dit geldt per gezin heel gezin, dus niet per individu.

Dit geldt niet voor vakanties. De regels van het vakantieland dienen in acht genomen te worden. Het advies is om niet met meer personen richting de luchthaven te reizen. Dit om boetes te voorkomen.

Het is momenteel niet toegestaan om vanuit de provincie Antwerpen een toeristisch bezoek aan Nederland te brengen en vice versa.

De Belgische overheid vraagt nu ook mensen uit de Nederlandse provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Limburg en Zeeland zich bij aankomst in België preventief te laten testen en 14 dagen in België in zelfquarantaine te gaan. Voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Groningen, Gelderland en Noord-Brabant heeft België code rood afgegeven. Reizigers uit deze provincies zijn niet welkom. Als je door België mag reizen vraagt de Belgische overheid alleen noodzakelijke stops te maken. Als je in België wilt blijven moet je je laten testen en 7 dagen in zelf-quarantaine gaan. Je wordt dan op de 5e dag gestest. Als je positief getest wordt moet je nog 7 dagen in quarantaine. Voor het Hoofdstedelijk Gewest Brussel en (de negen districten in) de stad Antwerpen blijft kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) gelden en ga je na een verblijf in deze gebieden bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Dit hoeft niet als je er alleen doorheen bent gereden zonder te stoppen.

Deze informatie is met zorg samengesteld door GoGo op basis van informatie verstrekt van de Belgische autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt GoGo geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Afstand in publieke ruimtes
1,5 meter afstand
Openbaarvervoer
Gebruik toegestaan, mondkapje verplicht
In Antwerpen is een monkapje op de treinstations ook verplicht.
Maximaal aantal personen buiten
Maximaal 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Maximaal 10 personen
Supermarkten & drogisterijen
Open
Mondkapje verplicht
Tankstations
Open
Mondkapje verplicht
Restaurants
Open (tot 01:00)
Reserveren verplicht, mondkapje verplicht, alleen met je eigen huishouden + 5 personen die je regelmatig ziet. Daarnaast is het verplicht om contact informatie af te geven. Restaurants mogen open blijven tot 01.00 uur.
Bars
Open (tot 01:00)
Reserveren verplicht, mondkapje verplicht, alleen met je eigen huishouden + 5 personen die je regelmatig ziet. Daarnaast is het verplicht om contact informatie af te geven. Bars mogen open blijven tot 01.00 uur.
Winkels
Open
Mondkapje verplicht
Attractieparken
Open
Reserveren verplicht, vaste looproutes, 1,5 meter afstand
Dierentuinen
Open
Reserveren verplicht, vaste looproutes, 1,5 meter afstand
Stranden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Toegestaan
Maximaal 200 mensen toegestaan bij een event binnen en maximaal 400 mensen toegestaan bij een event buiten. Elke organisatie heeft specifieke maatregelen. Grote events zoals festivals zijn niet toegestaan.
Musea
Open
Reserveren verplicht, vaste looproutes, 1,5 meter afstand. Het is verplicht om contact informatie af te geven.
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
In Antwerpen geldt een avondklok, waarbij iedereen thuis moet zijn tussen 23.30 uur en 6 uur. Dit geldt niet voor verplaatsingen naar o.a. werk/ziekenhuis/luchthavens.
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Ja
Tot 01:00 geen verkoop
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Casino
Open
Mondkapje en contact informatie afgeven verplicht
Luchthavens
Vliegen vanaf 15-06
Alleen vluchten naar landen binnen Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Hongarije, Italië, Luxemburg, Letland, Kroatië, Nederland, Polen, Zweden, Zwitserland, Liechtenstein, Litouwen, Estland, Bulgarije, Tsjechië, Slovenië, Roemenië, Slowakije, Griekenland en delen van Portugal. Er gaan alleen noodzakelijke vluchten naar Cyprus, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en IJsland. Je dient een plastic tas mee te nemen voor afval. De luchthavens zijn niet toegankelijk voor bezoekers zonder vliegticket. Je dient afstand te houden en je dient je te houden aan de hygiënemaatregelen. Een mondkapje is verplicht. Het wordt aangeraden om handschoenen te dragen.
Verplichte quarantaine bij aankomst
Nee
Afname Covid-19 test voor vertrek
Nee
Afname Covid-19 test bij aankomst accommodatie
Nee
Gezondheidsverklaring verplicht
Ja
Vanaf 1 augustus 2020 is het verplicht om een Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier dient 48 uur voor aankomst digitaal te worden ingevuld. Het formulier vind je hier: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form
Wellness
Open
Mondkapje en contact informatie afgeven verplicht