1. FAQ - Veelgestelde vragen | Klantenservice GOGO
  2. PCR-/Antigeentesten, vaccinatie en verplichte formulieren
  3. Hoe gaat de PCR-test in zijn werk?

Alle veel gestelde vragen op een rij

Hoe gaat de PCR-test in zijn werk?

Om van je vakantie te genieten, is het voor sommige bestemmingen verplicht om een gezondheidsverklaring mee te nemen op basis van de resultaten van de PCR-test. Deze test kan je bijboeken in de boekingsstappen of via het Mijn GOGO account.

PCR-TEST
GOGO werkt samen met HealthCheckCenter (HCC) voor de vereiste PCR-testen. De testen kunnen worden afgenomen op verschillende locaties van het HealthCheckCenter (HCC). Deze laboratoria zijn goedgekeurd door het RIVM en de lokale autoriteiten hebben de gezondheidsverklaring erkend. De PCR-test, of ook wel bekend als de Corona-test, is een test waarbij wordt gecontroleerd of er generiek materiaal van het Covid19-virus in de neusholte of keelholte aanwezig is.

KOSTEN PCR-TEST VIA GOGO
Het is mogelijk om via GOGO een test af te nemen tegen een speciale prijs. Je kunt de test bijboeken in de boekingsstappen of via de Mijn GOGO pagina. De kosten voor de test via GOGO bedragen 40,00 euro per persoon (t.w.v. 125,00 euro).
Indien de test later niet meer verplicht is, zal GOGO het bedrag van 40,00 euro per persoon terugbetalen. 

VEREISTEN PCR-TEST
De test moet voor vertrek worden afgelegd. Het resultaat moet negatief zijn, wat de passagier tijdens de reis moet kunnen aantonen in de gezondheidsverklaring. De test die GOGO tegen een gereduceerd tarief aanbied is alleen voor de heenreis. Voor het terugreizen vanuit een oranje of rood gebied naar Nederland is ook een PCR-test verplicht. Deze test voor de terugreis dien je zelf te verzorgen en is niet bij GOGO te boeken. Lees hier de voorwaarden. 

HOE EN WANNEER KAN IK MIJ AANMELDEN VOOR DE PCR-TEST

Nadat je een boeking hebt gemaakt kun je je via deze link https://covid19.u-diagnostics.com/invite/sunweb de stappen volgen om jouw test aan te vragen. Aanmelden kan alleen via de hiervoor genoemde link. Let op: Het kan tot 72 uur na boeken duren voordat je gegevens bekend zijn bij HCC. Wil je niet direct een afspraak inplannen dan ontvang je 10 dagen voor vertrek nogmaals uitleg over de testafname per mail. Bekijk van te voren goed de openingstijden van jouw gewenste testlocatie en zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent bij de testlocatie i.v.m. de drukte. Tijdens het reserveren kies je alleen voor een locatie. Datum en tijd worden niet gevraagd.

Vergeet niet om je paspoort/ID kaart mee te nemen naar de testlocatie. 

HOEVEEL UUR VOOR VERTREK MOET IK MIJ LATEN TESTEN
  • Bulgarije binnen 72 uur voor aankomst
  • Griekenland binnen 72 uur voor aankomst
  • Portugal binnen 72 uur voor vertrek
  • Spanje binnen 72 uur voor vertrek

WANNEER EN VANAF WELKE LEEFTIJD IS DE TEST VERPLICHT?
• De test is verplicht voor aankomsten op bestemmingen waar op dit moment een negatief testresultaat een vereiste is. Staat jouw bestemming er nog niet tussen maar blijkt later dat een PCR-test toch verplicht is, dan informeren wij je hierover.
• Indien een negatief testresultaat een vereiste is op jouw bestemming, is de test boekbaar in de boekingsstappen en in de Mijn GOGO pagina. Als jouw vakantiebestemming geen negatieve PCR-test eist, kun je geen test via GOGO bijboeken.
  • Bulgarije vanaf 7 jaar en ouder
  • Griekenland vanaf 10 jaar en ouder
  • Portugal vanaf 2 jaar en ouder
  • Spanje vanaf 6 jaar en ouder

HOE CONTROLEER IK OF HET RESULTAAT BIJ DE BESTEMMING BEKEND IS?
Je dient de gedrukte versie van de verstrekte gezondheidsverklaring/afreisdocument mee te nemen.

WAT ALS JIJ OF JOUW GEZELSCHAP POSITIEF GETEST IS?
Je kunt er voor kiezen om de reis te annuleren voor de positief geteste reiziger of voor het hele gezelschap. Het annuleren is tegen kosten, dit kan via de Mijn GOGO pagina of via ons contact center. Heb je een verzekering afgesloten via GOGO, bekijk hier de voorwaarden. Heb je geen verzekering afgesloten via GOGO dan raden wij je aan om van te voren je eigen verzekeringsmaatschappij te contacteren.

WAT ALS MIJN TEST GEEN DUIDELIJKE UITSLAG GEEFT?
In een uitzonderlijk geval geeft de test onvoldoende duidelijk aan of er wel of geen besmetting is. In dit geval krijg je hiervan ook een bevestiging op schrift. Neem in dat geval contact met ons op met deze bevestiging. Dan kijken wij graag met je mee wat we voor je kunnen betekenen.

HealthCheckCenter (HCC) streeft ernaar om testuitslagen in een tijdsbestek van 24-36 uur na afname terug te communiceren. Je ontvangt uiterlijk de avond voor vertrek de uitslag van jouw afgenomen test.


Voor algemene richtlijnen per bestemming, klik hier.

De test is verplicht tot nader order.Was deze vraag nuttig voor jou? Ja! Dit beantwoordt mijn vraag. / Nee...Dit beantwoordt mijn vraag niet.
Bedankt voor je feedback!
Shit.. Sorry dat we je hiermee niet kunnen helpen. Waarschijnlijk kunnen we je vraag wel beantwoorden als je deze via onze social media kanalen stelt of door je vraag te mailen naar info@gogo.nl

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?