1. FAQ - Veelgestelde vragen | Klantenservice GOGO
 2. PCR-test
 3. Voor welke bestemming moet ik mij laten testen en vanaf welke leeftijd?

Alle veel gestelde vragen op een rij

Voor welke bestemming moet ik mij laten testen en vanaf welke leeftijd?

De test is verplicht voor onderstaande bestemmingen. Staat jouw bestemming hier niet tussen, maar blijkt later dat de test toch nodig is voor jouw vakantiebestemming? Dan zullen wij je hierover informeren.

Enkele bestemmingen staan ook alternatieven voor de PCR-test toe. Deze vind je ook terug in onderstaand overzicht. Voldoen aan de verplichte maatregelen blijft altijd de eigen verantwoordelijkheid van onze reizigers. Wij adviseren altijd de website van de overheid goed in de gaten te houden.

BESTEMMING

WANNEER

LEEFTIJD

ALTERNATIEF VOOR PCR-TEST
Dit is altijd op eigen risico. Ons advies is om altijd een PCR-test af te nemen wanneer het land dit verplicht stelt. 

Bulgarije

72 uur voor aankomst

Alle leeftijden

NEE

Griekenland

72 uur voor aankomst

Vanaf 6 jaar en ouder

Vaccinatiebewijs van RIVM onder de volgende voorwaarden:

 • Mag in het Nederlands
 • Op naam volgens paspoort (identiek)
 • De volledige vaccinatie moet minimaal 14 dagen geleden zijn. Ben jij gevaccineerd door een vaccin dat twee prikken vereist voor volledige vaccinatie? Dan betreft het 14 dagen ten opzichte van de tweede prik.

Portugal

72 uur voor vertrek

Vanaf 2 jaar en ouder

NEE

Spanje

48 uur voor aankomst

Vanaf 12 jaar en ouder

1. Antigeen(snel)test
Het is mogelijk om jouw PCR-test om te laten zetten naar een antigeentest. Let op! Dit kan alleen direct via HealthCheckCenter via de chatfunctie (rechtsonderin op de website). Wij kunnen dit niet voor jou wijzigen. Heb je de PCR-test nog niet bijgeboekt? Dan kun je de antigeentest direct via HealthCheckCenter boeken. Met deze sneltest is de uitslag binnen maximaal 1 uur na de test bekend. Kiezen voor de antigeentest is geheel op eigen risico. Het is op dit moment toegestaan, maar we zien dat de reisadviezen snel wijzigen. Zo kan het zomaar gebeuren dat vlak voor jouw vertrek het toch niet meer wordt toegestaan als alternatief.

2. Bewijs van volledige vaccinatie:

 • De volledige vaccinatie moet minimaal 14 dagen geleden zijn. Ben jij gevaccineerd met een vaccin dat 2 prikken vereist voor volledige vaccinatie? Dan betreft het 14 dagen ten opzichte van de tweede prik.
 • Het volgende moet op het document staan: naam (volledige naam volgens paspoort), datum vaccinatie(s), type vaccin, LOT nummer, land van vaccinatie, contactgegevens vaccinatieorganisatie.
 • Het bewijs van het RIVM voldoet niet aan de eisen vanwege o.a. de taal waarin deze is opgesteld en is geen officieel Nederlands vaccinatiebewijs. Het gele vaccinatieboekje volstaat wel. Het document dient opgesteld te zijn in het Spaans, Engels, Frans of Duits. In het geval dat het document in een andere taal is opgesteld dan dient een aanvullende vertaling naar het Spaans te worden overlegd, opgesteld door een officiële instantie.

3. Medisch document met bewijs van herstel van COVID-19:

 • Document dient minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na eerste positieve NAAT-test zijn uitgegeven.
 • Het volgende moet op het document staan: naam (volledige naam volgens paspoort) + datum van eerste positieve NAAT-test + type test + land.
 • Het documenten dient opgesteld te zijn in het Spaans, Engels, Frans of Duits. In het geval dat het document in een andere taal is opgesteld dan dient een aanvullende vertaling naar het Spaans te worden overlegd, opgesteld door een officiële instantie.
 • Het medisch document moet van een officiële autoriteit/medische organisatie zijn.


Voorbeeld:
Portugal (72 uur voor vertrek): Je vertrekt op 30 Juni om 13.00 uur, dan mag dus vanaf 27 Juni na 13.00 uur je test laten afnemen.
Spanje (72 uur voor aankomst): Je komt in Italië aan op 24 Juni om 11.00 uur, dan mag je dus vanaf 21 Juni na 11.00 uur je test laten afnemen.

Voor bovengenoemde bestemmingen kun je de test bijboeken via GOGO in stap 1 van de boekingsstappen of via Mijn GOGO. Als voor jouw vakantiebestemming een PCR-test niet verplicht is, dan bieden wij de test ook niet aan voor jouw boeking. 


Bovenstaande informatie is met zorg samengesteld door GOGO in samenwerking met HCC op basis van informatie verstrekt door de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaarden GOGO en HCC geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie. 


Was deze vraag nuttig voor jou? Ja! Dit beantwoordt mijn vraag. / Nee...Dit beantwoordt mijn vraag niet.
Bedankt voor je feedback!
Shit.. Sorry dat we je hiermee niet kunnen helpen. Waarschijnlijk kunnen we je vraag wel beantwoorden als je deze via onze social media kanalen stelt of door je vraag te mailen naar info@gogo.nl

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?