0900-0291 (lokaal tarief)

image title

REISINFO

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur tijdens jouw vakantie.

De ANVR-reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). GOGO voldoet aan de ANVR-DTO verplichting om een daartoe opgeleide coördinator aan te stellen. Deze coördinator heeft met goed gevolg een examen afgelegd. Ook heeft GOGO een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld. Daarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan.

Meer informatie over wat je kunt doen om bij te dragen aan duurzaam toerisme kun je terugvinden op www.anvr.travel

Duurzaam toerisme voor vakantiegangers

Met het ANVR PMZ-systeem doen ANVR reisorganisaties een stap voor het milieu. Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisorganisaties. Je bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. Je kunt op vele manieren een steentje bijdragen:

 1. Wat meer rust en ruimte en wat minder drukte, rijen en files op vakantie? Precies daarom is er vakantiespreiding. Op de website www.anvr.nl staan de schoolvakanties (per regio) vermeld.
 2. Geniet van een vakantie in het voor- of naseizoen als je niet seizoensgebonden bent.
 3. Het openbaar vervoer is een milieuvriendelijke manier om van en naar de luchthaven te reizen. Overweeg ook eens de mogelijkheden van een ander vervoermiddel naar jouw vakantiebestemming zoals de bus of trein.
 4. Droom je van mooie stranden en schoon zwemwater op vakantie? Met de Blauwe Vlag zijn deze heel gemakkelijk te vinden. Meer informatie vind je op www.blueflag.org.
 5. Koop of neem nooit souvenirs mee die gemaakt zijn van beschermde dieren, planten of koraal. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving.
 6. Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
 7. Bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als je jouw appartement of kamer verlaat. Geniet van de zomerzon en zet de airco een standje lager. Een dikke trui in de wintersneeuw kost minder energie dan een hete verwarming.
 8. Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig jouw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 9. Proef en stimuleer op vakantie de plaatselijke keuken.
 10. Winkel in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 11. Zwerfvuil is een grote ergernis. Laat geen afval achter als je gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiestad of dorp.

Klimaatwijs op reis

GOGO is zich ervan bewust dat de schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke vakantie. GOGO steunt daarom GreenSeat.
GreenSeat biedt je de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van jouw vliegreis te compenseren door de aanplant en bescherming van bossen wereldwijd. Zo kun je eenvoudig een steentje bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem. Ook help je tegelijkertijd de prachtige natuur op aarde in stand te houden. Zo kun je ook in de toekomst genieten van de mooiste vakantiebestemmingen.

Wil je meer weten of meedoen? Neem dan eens een kijkje op www.greenseat.nl

Milieubeleidsverklaring

Toerisme en recreatie is erg afhankelijk van mens en milieu. Een aantrekkelijke (leef)omgeving is een belangrijk onderdeel van ons product. Voor de zorg voor het milieu, is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen. Zowel vanuit de reisorganisaties als vanuit de klant. Ook GOGO kan een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg voor het milieu.

In onze milieubeleidsverklaring wordt aangegeven welke doelstellingen GOGO nastreeft. Deze doelstellingen vormen het uitgangspunt voor de milieuactiviteiten van GOGO. Ook dragen deze bij aan een duidelijk en herkenbaar milieubeleid.

GOGO streeft de volgende doelstellingen na:

 1. Voldoen aan milieuwet- en regelgeving
 2. Opname van de zorg van het milieu als een voorwaardig onderdeel van de bedrijfsvoering
 3. Uitwisseling van kennis op het gebied van milieuzorg
 4. Voorkomen of minimaliseren van de milieubelasting die samenhangt met de producten en diensten van GOGO. Dit betekent dat milieu, naast aspecten als kwaliteit en kosten, als volwaardig criterium wordt meegenomen bij:
  - de productie en verspreiding van drukwerk
  - de verkoop van producten
  - de voorlichting aan de consument
  - de samenstellingen van arrangementen.

Om deze doelstellingen te bereiken zal GOGO zich vergaand inspannen en inzetten. Hiervoor zullen tijd en middelen worden vrijgemaakt en milieuzorg zal als aandachtspunt periodiek in het overleg worden opgenomen. Daarnaast zullen initiatieven van medewerkers om de negatieve milieueffecten van de producten en diensten van GOGO te verminderen, zoveel mogelijk worden gestimuleerd.

Milieuprogramma met doelstellingen

In dit milieuprogramma vind je de doelstellingen van GOGO met betrekking tot het verminderen van bestaande negatieve milieueffecten die de producten en diensten van GOGO veroorzaken. Deze doelstellingen worden uitgesplitst naar de volgende punten: vervoer, verblijf, vermaak, informatie en interne milieuzorg.
GOGO hecht vooral intern veel waarde aan het streven naar een beter milieu.

Vervoer
De doelstelling op het gebied van vervoer is als volgt:
Het alleen inzetten van bussen die beschikken over het KEMA Keurmerk, zodat veilige, comfortabele en milieubewuste reizen gegarandeerd worden. Ook streeft GOGO ernaar bussen in te zetten met een zo groot mogelijke capaciteit, waardoor de milieubelasting per passagier zo klein mogelijk is.

Verblijf
De doelstelling op het gebied van verblijf is als volgt:
Het invullen van de accommodatiechecklist “Environment Accommodation Research” door iedere nieuwe accommodatie, zodat GOGO zich bewust is van de maatregelen die de accommodatie genomen heeft met betrekking tot het milieu.

Vermaak
De doelstelling op het gebied van vermaak is als volgt:
Het door de reisleiding samenwerken met lokale organisaties voor de invulling van excursies en/of activiteiten. Op deze manier laten wij de lokale bevolking zo veel mogelijk profiteren van de toeristen die GOGO naar een bepaalde bestemming brengt.

Informatie
De doelstelling op het gebied van informatie is als volgt:
Het publiceren van de milieubeleidsverklaring op de website, zodat je geïnformeerd wordt over de wijze waarop GOGO met het milieu bezig is.

Interne milieuzorg
De doelstellingen op het gebied van interne milieuzorg zijn als volgt:

 1. Het stimuleren van het personeel om minder autokilometers te maken ten gunste van meer milieuvriendelijkere manieren van transport, zoals openbaar vervoer. De medewerkers van GOGO ontvangen een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer en niet op basis van gemaakte autokilometers.
 2. Het invoeren van een systeem om papier te scheiden.
 3. Het verminderen van afval door gebruik te maken van servies in plaats van plastic artikelen en door statiegeldflessen te gebruiken in plaats van blikjes.
 4. Het verminderen van de gebruikte hoeveelheid energie door middel van het stapsgewijs vervangen van verouderde apparaten door nieuwe energiebesparende apparaten.

Souvenirs

De Nederlandse douane neemt elk jaar souvenirs in beslag die zijn gemaakt van bedreigde planten- en diersoorten. Soms gaat het om handelaren die bewust risico's nemen om geld te verdienen. Maar vaak gaat het om toeristen die zich van geen kwaad bewust zijn. Helaas worden in vakantielanden nog veel souvenirs aangeboden van dieren en planten die bedreigd zijn. Je kunt dus maar beter goed voorbereid op reis gaan. In Nederland ben je in overtreding als je met souvenirs met onder andere deze producten de grens over komt:

 1. Koraal en schelpen
 2. Ivoor
 3. Producten van krokodil, slang, hagedis, vlinder, (zee)schildpad, tijger en neushoorn
 4. Cactussen en orchideeën

Als algemeen advies geldt: bij twijfel niet kopen. Dat is beter voor de natuur en kun je een hoop problemen besparen. De douane kan je voor het meenemen van een fout souvenir een hoge boete geven. Meer informatie vind je op www.wnf.nl

Bestrijding kinderprostitutie (ECPAT)

Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn en seksueel misbruik van kinderen te melden (www.meldkindersekstoerisme.nl). Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

Laden…