Flexibel omruilen

tot 14 dagen voor vertrek

  1. Home
  2. flexibelomruilen

gratis omruilen tot zes weken voor vertrek

Heb jij een zomervakantie geboekt? Dan kun je jouw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook!

We snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en we willen niet dat jij op vakantie gaat als jij je daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt GOGO de mogelijkheid om jouw vakantie tot 6 weken voor vertrek om te ruilen naar een ander moment/bestemming die op dat moment online staat naar keuze. Bekijk onderstaand meer uitleg over hoe je je vakantie kan omboeken door contact op te nemen met ons contact center. 

Dit kan eenvoudig door te mailen naar info@gogo.nl of door telefonisch contact op te nemen via 0900-0291

Standaard omruilgarantie voor vakanties geboekt vanaf 10 juli 2020
- Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken
- Standaard GOGO voordeel voor alle zonvakanties
- Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.

Heb je bijvoorbeeld op 10 juli een vakantie geboekt met vertrek op 15 oktober, dan kun je tot 21 augustus wachten met omboeken/ wachten of jouw vakantie door ons wordt geannuleerd (je ontvangt dan een voucher), of je kunt nu direct al omboeken naar een vertrekdatum/bestemming naar keuze.

De voorwaarden van de omruilgarantie vind je onderaan deze pagina.

  • De tofste jongerenbestemmingen van Europa
  • Reisleiding die 24/7 voor je klaarstaat tijdens jouw vakantie 
  • Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving
  • Financiële zekerheid via SGR
  • Altijd verzekerd van repatriëring

Voorwaarden flexibel omruilen

·      (Flexibel) omruilen betekent dat, je vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis met een andere accommodatie (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.

·      Je kunt het omruilen eenmalig toepassen.

·      Standaard omruilen (boekingen gemaakt v.a. 10 juli 2020) kan tot 6 weken voor vertrek worden ingeroepen en is alleen geldig voor vliegvakanties naar de zon (niet op losse vluchten of wintersportvakanties).

·      Het is niet mogelijk om (flexibel) om te ruilen van een vakantie met eigen vervoer in Nederland, Duitsland of België naar een vliegvakantie of van een vliegvakantie naar een autovakantie.

·      (Flexibel) omboeken is alleen mogelijk naar vakantie die ten tijde van het omboeken op de website beschikbaar zijn.

·      Je betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als je nieuwe boeking duurder is dan je oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil aan ons bij. Als je nieuwe boeking goedkoper is dan je oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher uit die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.

·      Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie (flexibel) omruilen en de omruilvoucher gebruiken. (Flexibel) omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en in de eerste stap van het boekingsproces aan te geven dat je je huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).

·      Het is niet mogelijk gebruik te maken van (flexibel) omruilen wanneer een vakantie reeds (door ons) geannuleerd is of wanneer er een aankondiging van annulering is gedaan.

·      De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het omruilen na de vroegboekperiode.

·      In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door GOGO dan krijg je het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Je ontvangt je voucher kort na de nieuwe boeking per email.

·      Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd (ook wel gratis annuleren binnen 3 dagen genoemd).

·      Als je zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.

·      Als je gebruik maakt van de flexibel omruilservice, accepteer je de ontvangst van de omruilvoucher, en vervalt daarmee je recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan GOGO. Terugbetaling vindt pas plaats 12 maanden na omboekingsdatum.

·      De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘GOGO’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden GOGO en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.

·      GOGO behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.

·      GOGO behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat GOGO daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.

·      Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door GOGO bekend worden gemaakt via de website.

·      Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

 

Omruilvoucher – voorwaarden

Je krijgt de GOGO-omruilvoucher, omdat je de vakantie, die je hebt geboekt bij Sunweb Group GmbH, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis flexibel hebt omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid

De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kun je een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, auto huur, verzekering) boeken. Indien je geen passende vakantie kan vinden, zullen we het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen twaalf (12) maanden na de uitgiftedatum aan je terugbetalen. 

Persoonsgebonden

De voucher is een unieke code die per e-mail aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verstuurd. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld.

De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen

De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb: Sunweb zon- en wintersportvakanties, Primavera Reizen, Eliza Was Here en GOGO Jongerenreizen.

Op jouw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Sunweb en de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

In het onverhoopte geval dat jouw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door jezelf, en je daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Sunweb dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher

De waarde van jouw voucher is gelijk aan het bedrag dat je ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

 Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend. 

 

 

Aanbod

Bekijk hier het actuele aanbod aan vakanties

FAQ

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

Corona info

Bekijk hier alle informatie m.b.t. het coronavirus