Betaal je vakantie in delen

GOGO Verzekeringen

  1. Home
  2. Reisinfo
  3. Verzekeringen

Verzekerd en gerust op vakantie met de GOGO reis- en annuleringsverzekering

Inclusief COVID-19 dekking

Bij GOGO kun je meteen een reis- en annulerings­verzekering afsluiten bij het boeken van je reis. Dat geeft zekerheid en beschermt je tegen onverwachtse kosten. GOGO heeft AXA met zorg geselecteerd als verzekeringspartner en is ervan overtuigd dat zij jou de best mogelijke dekkingen bieden.  

Ben je benieuwd of je reissom gedekt is bij annulering door COVID-19? Of je de reis kunt afbreken omdat je beste vriend(in) ziek is? Of hoeveel je kan claimen bij verloren bagage?

Navigeer voor alle veel gestelde vragen dan direct naar:

Indien je niet via GOGO verzekerd bent en meer wilt weten over de voorwaarden, neem dan contact op met je eigen verzekeraar.

 

Schadeclaim indienen

Als je schade hebt, dan kun je direct een schadeclaim indienen bij AXA via het online schadeformulier. Rechtsbovenin kun je de taal aanpassen naar Nederlands. Houd bij het melden van jouw schade de nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij de hand. Hoe vollediger je jouw schade omschrijft en bewijzen toevoegt, hoe sneller AXA jouw schade kan afhandelen.

 

BOEK HIER JOUW VERZEKERING VIA MIJN GOGO

GOGO Reisverzekering

Sunweb reisverzekering

De premie is een vast bedrag per persoon per dag.  

Meer informatie over de dekkingen? De algemene verzekeringsvoorwaarden voor deze kortlopende reisverzekering kun je hier vinden. Wil je de verzekeringskaart zien? Kijk dan hier.

Belangrijk: Dit zijn de polisvoorwaarden van AXA. GOGO heeft AXA met zorg geselecteerd als verzekeringspartner en is ervan overtuigd dat zij jou de best mogelijke dekkingen bieden. Indien je niet via GOGO verzekerd bent en meer wilt weten over de voorwaarden, neem dan contact op met je eigen verzekeraar. 

COVID-19 FAQ 

voor alle reisverzekeringen

Wordt COVID-19 gezien als pandemie of als ziekte?
COVID-19 wordt door AXA gezien als een ernstige ziekte, wat kan leiden tot overlijden. Hierdoor ben je met een verzekering van AXA gedekt voor onvoorziene kosten. 

Wordt hulpverlening en medische zorg als gevolg van COVID-19 vergoed? 
Met een GOGO reisverzekering wordt hulpverlening en medische zorg (ook als gevolg van COVID-19) in het buitenland vergoed in aanvulling op je zorgverzekering.

Wordt een langer verblijf door COVID-19 vergoed? 
Met een GOGO reisverzekering zijn bijkomende kosten gedekt als jij of één van jouw medereizigers tijdens de vakantie ernstig ziek is geworden en je hierdoor langer op jouw vakantiebestemming moet blijven. Dit geldt ook voor ernstige ziekte als gevolg van COVID-19. 
Let op: dit is niet van toepassing bij enkel een quarantaine verplichting (bijvoorbeeld door het wijzigen van het reisadvies)

Worden extra reiskosten vergoed als een niet meereizend familielid overlijdt of ernstig ziek wordt door COVID-19?
Met een GOGO reisverzekering ben je verzekerd voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis kosten die gemaakt moeten worden door overlijden of ernstige ziekte (hier valt COVID-19 ook onder) van een niet meereizende persoon die een direct familielid (1e of 2e graad) is. 

Blijft de dekking geldig als de kleurcode op mijn vakantiebestemming verandert?
Wanneer de kleurcode van jouw vakantiebestemming verandert terwijl je daar bent, blijft de dekking gewoon geldig. AXA biedt dekking voor medische kosten tot maximaal 4 miljoen euro per persoon als een klant naar een oranje land reist en tijdens de reis COVID oploopt.

Moet je zorgverzekering ook geldig zijn op mijn vakantiebestemming?
Je zorgverzekering moet ook geldig zijn in het land waar je op vakantie bent. 

Ben ik verzekerd voor COVID-19 gerelateerde kosten als ik reis naar oranje gebied?
Ja, met een Sunweb-reisverzekering biedt AXA dekking voor COVID-19 gerelateerde kosten tot maximaal 4 miljoen euro per persoon. 

GOGO Annuleringsverzekering

 

Vergoeding annulering bij geldige reden:

• Ziekte of ongeval
• Eerste of tweedegraads familie die komt te overlijden of ernstig ziek wordt
• Derdegraads familie die komt te overlijden
• Onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband
• Nieuwe baan na werkeloosheid
• Zwangerschap indien je tijdens het boeken van de reis nog niet zwanger was en dit directe gevolgen heeft voor de geboekte reis
• Zwangerschapscomplicaties
• Als je auto door van buiten afkomende onheil het begeeft vlak voor je geboekte autovakantie
• Visum wordt geweigerd buiten je schuld om
• Ontbinden van het huwelijk of duurzame samenleving
• Zelfmoord van bloed-aanverwant tot de 3e graad familie

  100% van de annuleringskosten   100% van de annuleringskosten
 Vergoeding ongebruikte reisdagen ziekenhuisopname in buitenland (minimaal één overnachting)  Checkmark 100% van de reissom per dag   100% van de reissom per dag
Eerdere terugkeer om redenen genoemd in de voorwaarden   100% van de reissom per dag
  100% van de reissom per dag
Vergoeding bij annulering om redenen die je zelf bepaalt (raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen)   Niet gedekt   75% van de annuleringskosten
Eerdere terugkeer om aanvullende redenen (raadpleeg de voorwaarden voor de aanvullende redenen)   Niet gedekt
  75% van de reissom per dag

De premie is een percentage van de gehele reissom plus verzekeringsbelastingen en poliskosten. 

Meer informatie over de dekkingen? De algemene verzekeringsvoorwaarden voor deze kortlopende annuleringsverzekering kun je hier vinden. Wil je de verzekeringskaart zien? Kijk dan hier.

Belangrijk: Dit zijn de polisvoorwaarden van AXA. GOGO heeft AXA met zorg geselecteerd als verzekeringspartner en is ervan overtuigd dat zij jou de best mogelijke dekkingen bieden. Indien je niet via GOGO verzekerd bent en meer wilt weten over de voorwaarden, neem dan contact op met je eigen verzekeraar.

COVID-19 FAQ 

voor alle annuleringsverzekeringen

Wanneer kan ik annuleren vanwege COVID-19?
Als iemand (van het reisgezelschap of 1e/2e graad familie) ziek of overleden is door het COVID-19 virus en er daardoor niet gereisd kan worden. Iemand die positief getest is op COVID-19 wordt beschouwd als ziek, ook al heeft deze persoon niet direct klachten.

Ben ik verzekerd als ik of mijn medereiziger vlak voor vertrek positief test op COVID-19?
Ja, als jij of je medereiziger(s) vlak voor vertrek positief test op COVID-19 kan je de reis annuleren en de kosten claimen bij AXA.

Ben ik verzekerd als maatregelen veranderen en ik daardoor niet aan de eisen van mijn vakantieland voldoe?
Met een ALL-RISK verzekering ben je voor 75% van de kosten gedekt als na het boeken van jouw vakantie de maatregelen veranderen en je daardoor niet aan de eisen van jouw vakantie land voldoet.

Ben ik verzekerd bij verplichte quarantaine, vlak voor vertrek, zonder zelf besmet te zijn met COVID-19?
Met een GOGO ALL-RISK annuleringsverzekering ben je verzekerd als jij of een reisgenoot voor vertrek in quarantaine moet, zonder zelf besmet te zijn met het COVID-19 virus.
Let op! dit is alleen gedekt onder de ALL-RISK annuleringsverzekering en met een eigen risico van 25%. 

Kan ik mijn reis annuleren als ik, mijn medereiziger(s) of iemand thuis ernstig ziek of overleden is door o.a. het COVID-19 virus?
Met een GOGO annuleringsverzekering kan je jouw reis annuleren of afbreken als jij, een reisgenoot of een familielid van 1e of 2e graad ernstig ziek of overleden is door o.a. het COVID-19 virus. De annulering/afbreek kosten kunnen vervolgens worden geclaimd bij AXA.

Ben ik verzekerd bij overlijden van een familielid van 3e graad door COVID-19?
Met een GOGO annuleringsverzekering is het annuleren of afbreken van de reis gedekt indien een familielid van 3e graad overlijdt door o.a. COVID-19. De kosten kunnen geclaimd worden bij AXA.

Kan ik mijn reis annuleren als iemand buiten mijn familie om ernstig ziek of overleden is door o.a. het COVID-19 virus?
Met een ALL-RISK verzekering heb je recht op 75% van de kosten.
25% van de kosten zijn voor eigen rekening.