sunset
 1. Home
 2. Reisinfo
 3. Vluchten

vluchten

Vervoersvoorwaarden luchtvaartmaatschappijen
GOGO vliegt met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar jouw vakantiebestemming. De desbetreffende luchtvaartmaatschappijen hanteren Algemene Vervoersvoorwaarden welke hieronder te raadplegen zijn. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Indien je akkoord gaat met de GOGO voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Transavia
Brussels Airlines
- Aegean
- easyJet
- Vueling
- Sky Express
- TuiFly
- Eurowings

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Op de luchthavens en in het vliegtuig kun je (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die je na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer je een overstap hebt, mag je het zegel niet verbreken tot je op de eindbestemming bent aangekomen. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en laptops moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

Bagage

Transavia
Bagage aan boord (voor reizigers vanaf twee jaar)

Transavia gaat het bagagebeleid aan boord wijzigen. De hoeveelheid bagage die je mag meenemen aan boord van jouw vlucht hangt af van het soort vlucht dat je hebt geboekt (flexibel of niet-flexibel) en de boekdatum van jouw vakantie. Hieronder vind je meer informatie over de regels:

Flexibele vluchten met een vertrekdatum t/m 3 november 2024 en niet-flexibele vluchten geboekt t/m 2 april 2024:

 • Éen stuk handbagage van maximaal 40x30x20 cm (zoals een kleine rugtas of laptoptas) en één stuk cabinebagage van maximaal 55x35x25cm (zoals een rugzak of trolley) van samen maximaal 10 kg per persoon. 
 • Jouw handbagage moet onder de stoel voor je passen.
 • Wi je jouw cabinebagage gegarandeerd meenemen aan boord? Dan kun je tegen betaling een plek in de cabine reserveren via Mijn Transavia. Houd er rekening mee dat er beperkte ruimte is aan boord. Als jouw cabinebagage niet mee kan aan boord, wordt het gratis vervoerd in het ruim.

Flexibele vluchten met vertrek vanaf 4 november 2024 (ongeacht de boekdatum van jouw vakantie) en niet-flexibele vluchten geboekt vanaf 3 april 2024:

 • Éen stuk handbagage van maximaal 40x30x20cm, zoals een kleine rugtas of laptoptas. Dit moet onder de stoel voor je passen.
 • Cabinebagage is niet inbegrepen. Dit kun je bijboeken tegen betaling via Mijn Transavia

Ruimbagage (voor reizigers vanaf twee jaar)
Of er ruimbagage inbegrepen zit bij de vluchten ligt aan het type vlucht. GOGO heeft flexibele en niet-flexibele vluchten. In jouw Mijn GOGO account kun je terugzien welk type vlucht je hebt geboekt. Hieronder zie je per type vlucht of er bagage is inbegrepen:

Flexibele vluchten

Bij de vakanties is geen ruimbagage inbegrepen. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro
20 kg = 28,- euro
25 kg = 33,- euro
30 kg = 52,- euro

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.


Koop je ruimbagage bij, dan mag je dit kosteloos verdelen over maximaal 5 koffers. Houd er rekening mee dat 1 koffer maximaal 32 kg mag wegen.

Meer mogelijkheden voor het bijboeken van bagage vind je op de Selfservice website van Transavia. De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 3 weken voor vertrek. Voor het bijboeken van ruimbagage via deze Selfservice gelden andere tarieven.

Houd er rekening mee dat de bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice website van Transavia niet wordt getoond op het vliegticket dat je van GOGO ontvangt.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn €15,- per 5 kg per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Niet-flexibele vluchten
Er zit 20 kilo ruimbagage inbegrepen bij de boeking. Je hoeft deze niet meer apart bij te boeken.

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen via de Selfservice van Transavia. Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. Het PNR nummer vul je in op de plek waar je normaal het boekingsnummer zou invullen.

Ben je eenmaal online ingecheckt? Dan is het niet meer mogelijk om via Mijn Transavia bagage bij te boeken. Dit kan alleen nog op de luchthaven. Op de luchthaven gelden mogelijk hogere tarieven.


Brussels Airlines

Bagage aan boord
Elke reiziger mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kg. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm. Daarnaast mag je 1 extra klein item meenemen die onder de stoel gelegd kan worden. Denk hierbij aan een handtas, laptoptas, cameratas, etc.

Ruimbagage
Of er ruimbagage inbegrepen zit bij de vluchten ligt aan het type vlucht. GOGO heeft flexibele en niet-flexibele vluchten. In jouw Mijn GOGO account kun je terugzien welk type vlucht je hebt geboekt. Hieronder zie je per type vlucht of er ruimbagage is inbegrepen:

Flexibele vlucht

Ruimbagage is niet inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis): 15 kg = 24,- euro
20 kg = 28,- euro
23 kg = 31,- euro

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.

Niet-flexibele vluchten:
Er is 23 kg ruimbagage inbegrepen per persoon. Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen via de selfservice van Brussels Airlines

Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kg is en maximaal 158 cm. Per persoon mag je maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn €50,- tot €100,- (afhankelijk van de bestemming) per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Aegean
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van max. 8 kg en een maximale afmeting van 56x45x23 cm. 

Ruimbagage

Ruimbagage is niet inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro
20 kg = 28,- euro
23 kg = 31,- euro


Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.

easyJet

 

Handbagage
Elke reiziger mag 1 stuk handbagage meenemen met een maximale afmeting van 45x36x20 cm en deze moet onder de stoel passen. Wil je een groot stuk handbagage meenemen aan boord (max. 56x45x25cm inclusief handgrepen of wielen) dan heb je de volgende twee opties:
- een Up Front of Extra Legroom stoelreservering maken waarbij dit inclusief is
- een groot stuk handbagage boeken voor je vlucht via de app/website van easyJet

Er zit geen gewichtslimiet aan de handbagage.

Ruimbagage

Flexibele vluchten
Elke reiziger heeft recht op 0 kilo ruimbagage. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

15 kg = 26,- euro

20 kg = 28,- euro
23 kg = 31,- euro

*Tarief verschilt per bestemming/periode. Het tarief voor jouw vakantie vind je terug in de boekingsstappen.


Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is toegestaan.

 

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 14,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.


Niet-flexibele vluchten

Elke reiziger heeft recht op 23 kilo ruimbagage. 

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen via de website van easyJet. Voor het inloggen heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. Het PNR nummer vul je in op de plek waar je normaal het boekingsnummer zou invullen.

Sky Express

Elke reiziger mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kg. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm. Daarnaast mag 1 persoonlijk item mee worden genomen (kleine handtas voor reisbescheiden bijv.).

Ruimbagage is niet inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro
20 kg = 28,- euro

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.

Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kg is. Per persoon mag je maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

TuiFly

Handbagage

Elke reiziger mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kg. De maximale afmetingen zijn 55x40x20 cm. Daarnaast mag je 1 accesoire meenemen van maximaal 40x30x20cm (zoals een hand- of laptoptas).

Ruimbagage

Ruimbagage is niet inclusief. Je kunt tijdens of na het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):
20 kg = 28,- euro
25 kg = 33,- euro 
30 kg = 52,- euro

Vueling

Handbagage

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 40x20x30 cm. Dit moet onder de stoel voor je passen.
Een groot stuk handbagage van max. 10 kg en met een maximale afmeting van max. 55x40x20cm kun je bijboeken op de luchthaven tegen betaling. Wanneer je niet-flexibele vluchten hebt geboekt, kun je dit via de selfservice van Vueling bijboeken tegen betaling.

Let op: indien je bij de gate aankomt met een extra (groot) stuk handbagage (zoals een trolley) en je hebt deze niet bijgeboekt, dan betaal je max. €75 extra per item.

Ruimbagage

Flexibele vluchten
Ruimbagage is niet inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro
20 kg = 28,- euro 
25 kg = 33,- euro

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.

Niet-flexibele vluchten

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 25 kilo ruimbagage. Je hoeft deze niet meer apart bij te boeken.

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen op de website van Vueling. Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR-nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. Het PNR-nummer vul je in op de plek waar je normaal het boekingsnummer zou invullen.
Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kg is. Per persoon mag je maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken.

Eurowings

Handbagage
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kilo en max. 40x30x25 cm. Deze moet onder de stoel voor je passen (een trolley is niet toegestaan).
Wil je een trolley meenemen als handbagage (max. 55x40x23cm en 8kg) dan kan dit alleen tegen betaling. Je kunt dit bijboeken via de Selfservice van Eurowings.

Ruimbagage
Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 23 kilo ruimbagage. Deze hoef je niet apart bij te boeken.

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen via de selfservice van Eurowings. Voor het inloggen op de selfservice heb je een PNR-nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. Het PNR-nummer vul je in op de plek waar je normaal het boekingsnummer zou invullen.

Bijzondere bagage
Neem je afwijkende bagage mee, dan kun je dit aangeven tijdens de online boeking. Geef je dit direct door, dan word er na de boeking contact met je opgenomen door een medewerker van het Contact Center. De medewerker neemt de procedure met je door.

Hieronder vind je een kleine opsomming van afwijkende bagage die je kunt meenemen:

- Duikuitrusting
- Fiets
- Golfuitrusting
- Kite, waveboard of wakeboard
- Muziekinstrumenten
- Surfplank
- Visuitrusting

Houd er rekening mee dat jouw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je. Meer informatie over welke informatie wij nodig hebben en hoe je jouw bijzondere bagage kunt aanmelden, vind je op onze FAQ.

De regels voor het meenemen van vloeistoffen in jouw handbagage

Vloeistoffen en gels kunnen alleen in jouw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter.
Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje.
Medicijnen die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.

Het is belangrijk dat je bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.


Inchecken
Het is belangrijk dat je minimaal 2,5 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven. Zo heb je voldoende tijd hebt om in te checken, door douanecontrole te gaan en naar de gate te lopen.

Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalies sluiten 45 minuten voor vertrek.

Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. GOGO is hiervoor niet aansprakelijk.

Internet check-in


Transvia

Voor alle Transavia vluchten kun je vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van de vlucht online inchecken.

Heb je niet-flexibele vluchten geboekt? Dan log je niet in met jouw boekingsnummer van GOGO, maar met het PNR nummer dat staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets.

Hoe werkt het?

 1. Houd het boekingsnummer of PNR-nummer en de vertrekdatum bij de hand
 2. Ga naar transavia.com/gogo/nl-NL/mijn-transavia/
 3. Volg de stappen en wijzig eventueel de stoelen voor jouw reisgezelschap.
 4. Check jezelf en jouw reisgenoten in.
 5. Print jouw boardingpass(en) uit.

Als je online hebt ingecheckt, kun je op de luchthaven eenvoudig jouw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kun je dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens kun je jouw ruimbagage afgeven bij de check-in balie.

Ga je met meer dan 9 personen op vakantie, dan is het helaas niet mogelijk om online in te checken. Voor mindervalide reizigers is het online inchecken ook niet mogelijk.

De internet check-in is niet verplicht. Je kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat.

De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op.

Brussels Airlines
Voor vluchten met Brussels Airlines is het mogelijk om vanaf 24 uur voor vertrek online in te checken via de website van Brussels Airlines

Hoe werkt het?
1. Ga naar de website van Brussels Airlines

2. Wanneer je flexibele vluchten hebt geboekt, vul je bij 'reservatie of ticket nr.' de laatste 6 cijfers van jouw boekingsnummer in (het eerste cijfer laat je dus weg). Wanneer je niet-flexibele vluchten hebt geboekt vul je jouw PNR-nummer in.
3. Volg de stappen en maak een stoelkeuze
4. Check jezelf en je eventuele reisgenoten in
5. Je ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed

Ben je online ingecheckt? Dan kun je op Brussels Airport gebruik maken van de bagage drop-off van Brussels Airlines. Hierdoor hoef je niet meer in de rij te staan bij de incheckbalie.
Het is niet verplicht om online in te checken. Je kunt ook gewoon op de luchthaven inchecken bij een van de incheckbalies. 

De check-in wordt geheel verzorgd door Brussels Airlines. Zij hebben de gehele procedure uitgebreid voorbereid. Mocht er desondanks toch wat misgaan, dan kan je op de luchthaven de verantwoordelijke aan de infobalie van Brussels Airlines aanspreken.

easyJet
Online inchecken is verplicht voor vluchten met easyJet. Het hangt af van het soort vlucht wat je hebt geboekt wanneer je online kunt inchecken.

Flexibele vluchten
Om online in te kunnen checken bij easyJet heb je een PNR-nummer nodig. Het PNR-nummer ontvangen wij gemiddeld een week voor vertrek vanuit easyJet. Zodra dit nummer bij ons bekend is ontvang je hiervan bericht per mail. In die mail geven wij uitleg waar je dit nummer kunt vinden en hoe je vervolgens jou en jouw reisgezelschap online kunt inchecken. Deze mail kun je ongeveer 6 dagen voor jouw vlucht met easyJet verwachten.

Niet-flexibele vluchten

Je kunt vanaf 30 dagen tot 2 uur voor vertrek online inchecken (zowel heen- als terugvlucht). Dit doe je in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van easyJet
2. Klik op de tab ‘Geen account? Zoek een boeking’
3. Vul jouw achternaam in
4. Vul onder boekingsreferentie jouw PNR-nummer in. Jouw PNR-nummer staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers 
5. Vink het vakje aan ter bevestiging dat je toestemming hebt om medepassagiers op jouw boeking in te checken of dat je de enige passagier bent
6. Klik op ‘inloggen’
7. Vul indien nodig de ontbrekende passagiersgegevens in en check vervolgens online in


Eurowings

Online inchecken is verplicht bij Eurowings. Doe je dit niet, dan dien je op de luchthaven een toeslag te betalen van €15 per persoon. Je kunt vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek online inchecken.

1. Ga naar de website van Eurowings.
2. Kies voor 'Met boekingscode' en vul jouw PNR-nummer en achternaam in. Jouw PNR-nummer staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets
3. Klik op boeking beheren
4. Controleer namen en bagage voordat je online incheckt
5. Kies jouw stoel (wanneer nog niet gedaan) en vul jouw contactgegevens in
6. Kies voor doorgaan naar betaling
7. Check jezelf en jouw eventuele reisgenoten in
8. Print de boardingpassen uit

TuiFly

Vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek kun je online inchecken voor jouw vlucht met TuiFly.

1. Ga naar de website van TuiFly
2. Log in met de achternaam van de hoofdboeker en het boekingsnummer van GOGO
3. Selecteer de vlucht waarvoor je online wilt inchecken
4. Klik op 'Online inchecken' 
5. Volg de verdere stappen van het online inchecken
6. Je ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed

Het is niet mogelijk om online in te checken wanneer er een medische notitie in de boeking staat (denk hierbij aan het meebrengen van medische bagage en assistentie op de luchthaven). In dit geval check je in op de luchthaven.

Online check-in wordt door TuiFly verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op.

Vueling (alleen niet-flexibele vluchten)

Vanaf 7 dagen tot 1 uur voor vertrek is het mogelijk om online in te checken.

1. Ga naar de website van Vueling
2. Klik op 'Online inchecken' en kies voor 'Vertrekplaats/Bestemming. Vul hier jouw PNR nummer in, de plaats van vertrek en jouw vertrekdatum
3. Controleer namen en bagage voordat je online incheckt
4. Kies jouw stoel (wanneer nog niet gedaan) en vul jouw contactgegevens in
5. Check jezelf en jouw eventuele reisgenoten in
6. Je ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed

Luchthavens
De meeste vluchten vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Voor een aantal bestemmingen is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens.

GOGO vertrekt vanuit Nederland vanaf:
- Amsterdam Airport Schiphol
- Eindhoven Airport
- Rotterdam The Hague Airport

GOGO vertrekt vanuit België vanaf:
-
Brussels Airport

GOGO vertrekt vanuit Duitsland vanaf:
Airport Münster/Osnabrück
Airport Köln/Bonn
Düsseldorf Airport

Airport Weeze

Op onze website kun je per accommodatie bekijken of vertrek vanaf een regionale luchthaven mogelijk is. Dit vind je terug onder het kopje ‘bestemming’ en dan onder het sub kopje ‘Reisinfo’.

Medische bagage
Je kunt gratis 15 kilo aan medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat je een medische verklaring in het Nederlands en Engels meeneemt naar de luchthaven.

Je kunt de medische bagage meenemen als ruimbagage of verdelen over jouw ruim- en handbagage. Houd er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij jouw medische bagage aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor hebben wij de volgende informatie nodig:

- Wat is de medische bagage?
- Waar wordt het voor gebruikt?
- Wat is het gewicht?
- Wat zijn de afmetingen?
- Neem je de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?

Selfservice check-in
Vlieg je vanaf Amsterdam Airport Schiphol met Transavia? Dan kun je ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heb je jouw ticket en jouw ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 40 minuten voor vertrek van de vlucht. Je kunt voor jouw hele reisgezelschap inchecken. Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Jouw ruimbagage kun je na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

Service aan boord
Op alle vluchten zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kun je tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.

Stoelreservering

Transavia

Flexibele vluchten
Het is mogelijk om vanafaf zeven weken tot 30 uur voor vertrek een stoelreservering te maken. Lukt het precies zeven weken voor vertrek nog niet om in te loggen bij Transavia? Probeer het dan de volgende dag nog een keer. Uiteraard is de stoelreservering niet verplicht.

Niet-flexibele vluchten
Het is mogelijk om direct na het boeken van jouw vakantie stoelen te reserveren bij Transavia. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat jouw boeking is verwerkt bij Transavia. Dit kan tot 24 uur na het boeken duren. Om in te kunnen loggen bij Transavia heb je het PNR-nummer nodig. Hier lees je waar jij jouw PNR-nummer kunt vinden.

Lees hier hoe jij stoelen kunt reserveren bij Transavia.

Tijdens het maken van een stoelreservering zie je een overzicht met zitplaatsen. Je ziet meteen welke stoelen nog beschikbaar zijn en welke stoelen de standaard of extra beenruimte hebben. Een stoelreservering is niet mogelijk voor:

- Reizgers met een medische beperking is het helaas niet mogelijk om een stoelreservering te maken.
- Een reisgezelschap groter dan 9 personen. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen met Transavia.

Ben je in het bezit van een stoelreservering? Dan is het nog steeds noodzakelijk dat je incheckt voor de vlucht.

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op.

Brussels Airlines

Flexibele vluchten
Het is mogelijk om vanaf 60 dagen tot 2 uur voor vertrek van jouw vlucht tegen betaling stoelen te reserveren. Let op: 60 dagen voor jouw heenvlucht is het nog niet mogelijk om stoelen te reserveren voor de terugvlucht. Dit kan ook pas vanaf 60 dagen voor vertrek van de terugvlucht.

1. Ga naar https://gogo.modifly.shop/
2. Log in met de achternaam van de hoofdboeker en het boekingsnummer van Sunweb. 
Tip! Staat er een lees- of koppelteken in jouw achternaam, laat deze dan weg om in te kunnen loggen.
3. Wanneer je bent ingelogd klik je op de rode knop 'Kies stoelen'
4. Kies de gewenste stoel(en)
5. Volg de verdere stappen en voldoe de betaling direct aan Brussels Airlines. Let op: het is alleen mogelijk om te betalen met creditcard of Paypal.

Niet-flexibele vluchten
Je kunt direct na het boeken van jouw vakantie een stoel reserveren tegen betaling. Houd wel rekening met enige doorlooptijd naar Brussels Airlines

1. Ga naar de website van Brussels Airlines
2. Klik op 'Geef je boekingsgegevens in' en log in met jouw PNR-nummer en achternaam van de hoofdboeker
3. Kies voor stoelreservering en volg de stappen.
4. De betaling voldoe je direct aan Brussels Airlines. Je ontvangt vanuit Brussels Airlines een bevestiging per e-mail

De stoelreservering wordt door Brussels Airlines verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op. Voor vragen over de door jouw gemaakte stoelreservering verwijzen wij je dan ook door naar Brussels Airlines.

Eurowings

Het is direct na het maken van jouw boeking mogelijk om een stoel te reserveren bij Eurowings. De kosten van de stoelreservering verschillen per vlucht. 

1. Ga naar de website van Eurowings.
2. Ga naar 'Met boekingscode' en vul jouw PNR-nummer en achternaam in. Jouw PNR-nummer staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets
3. Klik op boeking bewerken
4. Klik op 'Zitplaats bijboeken' en doorloop de stappen
5. Voldoe direct de betaling aan Eurowings. Je ontvangt vanuit Eurowings een bevestiging per mail.

De stoelreservering wordt door Eurowings verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op.

easyJet

Flexibele vluchten
Het is helaas niet mogelijk om stoelen te reserveren.

Niet-flexibele vluchten
Je kunt vanaf 30 dagen voor vertrek stoelen reserveren tegen betaling. Dit doe je in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van easyJet
2. Klik op de tab 'Geen account? Zoek een boeking'
3. Vul de achternaam van de hoofdboeker in
4. Vul onder boekingsreferentie jouw PNR-nummer in (dit nummer vind je terug op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op jouw tickets)
5. Doorloop de stappen en voldoe direct de betaling aan easyJet. Let op: het is alleen mogelijk om met creditcard te betalen.

De stoelreservering wordt door easyJet verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op.

Vueling (alleen niet-flexibele vluchten)

Je kunt direct na het boeken van jouw vakantie stoelen reserveren tegen betaling. Dit doe je in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van Vueling
2. Klik op 'Je reservering' en kies voor 'Vertrekplaats/Bestemming'. Vul hier jouw PNR-nummer in, de plaats van vertrek en jouw vertrekdatum
3. Klik op 'Kies nu een stoel'
4. Kies de gewenste stoel(en) en doorloop de stappen
5. Voldoe direct de betaling aan Vueling. Let op: je kunt alleen met creditcard betalen. Je ontvangt vanuit Vueling een bevestiging per mail.

De stoelreservering wordt door Vueling verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op.

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Vueling niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht.

Sky Express

Je kunt vanaf 6 weken tot 4 dagen voor vertrek stoelen reserveren voor de meeste vluchten. Let op: heeft jouw vluchtnummer 4 cijfers en begint deze met een 0, dan is het niet mogelijk om stoelen te reserveren.

1. Ga naar de selfservice van Sky Express
2. Log in met jouw boekingsnummer en vertrekdatum
3. Doorloop de stappen van de stoelreservering
4. Betaal de stoelreservering direct aan Sky Express. Vanuit Sky Express ontvang je een bevestiging van de stoelreservering per mail. Houd er rekening mee dat je bij Sky Express alleen kunt betalen met een Visa of Mastercard creditcard

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Sky Express niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht.

TuiFly

Vanaf 30 dagen tot 2 dagen voor vertrek kun je tegen betaling stoelen reserveren voor vluchten met TuiFly. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar de website van TuiFly
2. Log in met de achternaam van de hoofdboeker en het boekingsnummer van GOGO
3. Selecteer de vlucht waarvoor je stoelen wilt reserveren
4. Klik op 'Selecteer stoelen' 
5. Selecteer de gewenste stoelen
6. Sla de wijzigingen op en voldoe de betaling direct aan TuiFly

Overige airlines/vluchten
Voor de overige vluchten en/of luchtvaartmaatschappijen is het helaas niet mogelijk om stoelen te reserveren.

Tussenlanding
Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens jouw boeking.

Houd er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan het vluchtschema.

Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op jouw ticket. Ook kun je dit terug zien in Mijn GOGO.

Vertragingen
Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert GOGO de ANVR-voorwaarden. GOGO is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen. Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen. Meer informatie hierover vind je op: http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/protection_of_consumers/l24173_nl.htm

Vluchttijden
GOGO vliegt voornamelijk met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat je op de dag van aankomst laat aankomt op de bestemming, terwijl je op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. GOGO kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Houd er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor vertrek of zelfs tijdens de vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Wij zijn hierbij afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

Tijdens het maken van een boeking kun je soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als GOGO doen er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.

Wanneer jouw voorlopige vluchttijden bekend zijn, kun je deze terugvinden in Mijn GOGO.

Voorwaarden voor reizen met een lichaamsdeel in het gips
Als je een lichaamsdeel in gesloten gips hebt, mag je alleen vliegen als je beschikt over een medische verklaring. Het is noodzakelijk dat in deze verklaring vermeld staat dat je met gesloten gips mag vliegen. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van jouw heenreis uitgegeven zijn. Transavia vraagt om een medische verklaring, omdat het ziektebeeld vaak verergert door het reizen in een drukcabine.

Het is belangrijk dat het gips voldoet aan bepaalde voorwaarden. Overleg dit met de behandelend arts.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kun je contact met ons opnemen voor meer informatie.