1. Home
 2. Reisinfo
 3. Vluchten

vluchten

Vervoersvoorwaarden luchtvaartmaatschappijen
GOGO vliegt met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar jouw vakantiebestemming. De desbetreffende luchtvaartmaatschappijen hanteren Algemene Vervoersvoorwaarden welke hieronder te raadplegen zijn. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Indien je akkoord gaat met de GOGO voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Transavia
Brussels Airlines
- Vueling
- Sky Express

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Op de luchthavens en in het vliegtuig kun je (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die je na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer je een overstap hebt, mag je het zegel niet verbreken tot je op de eindbestemming bent aangekomen. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en laptops moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

Bagage

Transavia
Handbagage
Voor elke reiziger vanaf 2 jaar geldt: 

 • 1 accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) én 1 stuk handbagage (zoals rugzak of trolly) van samen maximaal 10 kg per persoon.
 • De accessoire mag maximaal 40 x 30 x 20 cm zijn. Het stuk handbagage mag maximaal 55 x 35 x 25 cm zijn.
 • Je kan een plek in de bagage vakken boven de stoelen reserveren. Hierdoor krijg je voorrang bij het instappen en heb je zekerheid dat jouw handbagage mee kan aan boord.
 • Per vlucht kan Transavia max. 20 gegarandeerde stuks hardbagage aanbieden. Wanneer je de optie niet hebt dan zal het maximum bereikt zijn. Het is dan nog mogelijk dat er 50 stuks onbetaalde handbagage meegenomen wordt in de cabine. De overige handbagage vervoert Transavia gratis in het ruim.
   
  TIP! Lever je handbagage (rugzak of trolley) al gratis in bij de check-in balie zodat deze in het ruim wordt vervoerd. Neem al jouw waardevolle spullen in jouw accessoire mee de cabine in.


Ruimbagage
Of er ruimbagage inbegrepen zit bij de vluchten ligt aan het type vlucht. GOGO heeft flexibele en standaard vluchten. In jouw Mijn GOGO account kun je terugzien welk type vlucht je hebt geboekt. Hieronder zie je per type vlucht of er bagage is inbegrepen:

Flexibele vluchten

Bij de vakanties is geen ruimbagage inbegrepen. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 18,- euro
20 kg = van 18,- tot en met 20,- euro*
25 kg = 25,- euro
30 kg = 40,- euro

*Tarief verschilt per bestemming/periode. Het tarief voor jouw vakantie vind je terug in de boekingsstappen.

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.

Koop je ruimbagage bij, dan mag je dit kosteloos verdelen over maximaal 5 koffers. Houd er rekening mee dat 1 koffer maximaal 32 kg mag wegen.

Meer mogelijkheden voor het bijboeken van bagage vind je op de Selfservice website van Transavia. De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 3 weken voor vertrek. Voor het bijboeken van ruimbagage via deze Selfservice gelden andere tarieven.

Houd er rekening mee dat de bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice website van Transavia niet wordt getoond op het vliegticket dat je van GOGO ontvangt.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn €15,- per 5 kg per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Standaard vluchten
Er zit 20 kilo ruimbagage inbegrepen bij de boeking. Je hoeft deze niet meer apart bij te boeken.

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen via de Selfservice van Transavia. Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. Het PNR nummer vul je in op de plek waar je normaal het boekingsnummer zou invullen.

Ben je eenmaal online ingecheckt? Dan is het niet meer mogelijk om via Mijn Transavia bagage bij te boeken. Dit kan alleen nog op de luchthaven. Op de luchthaven gelden mogelijk hogere tarieven.


Brussels Airlines
Elke reiziger mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kg. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm. Daarnaast mag je 1 extra klein item meenemen die onder de stoel gelegd kan worden. Denk hierbij aan een handtas, laptoptas, cameratas, etc.

Ruimbagage is niet inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 18,- euro
20 kg = 18,- euro
23 kg = 21,- euro
Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.
Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kg is en maximaal 158 cm. Per persoon mag je maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn €50,- tot €100,- (afhankelijk van de bestemming) per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Sky Express

Elke reiziger mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kg. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm. Daarnaast mag 1 persoonlijk item mee worden genomen (kleine handtas voor reisbescheiden bijv.).

Ruimbagage is niet inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 18,- euro
20 kg = 20,- euro

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.

Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kg is. Per persoon mag je maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Vueling

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. De maximale afmetingen zijn 40x20x30 cm.
Wil je een trolley meenemen als handbagage (max. 55x40x20cm) dan kan dit alleen tegen betaling en moet je Priority boarding bijboeken op de luchthaven.

Ruimbagage is niet inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn (per enkele reis):

15 kg = 18,- euro per enkele reis
20 kg = van 18,- tot en met 20,- euro* per enkele reis
23 kg = van 21,- tot en met 23,- euro* per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn GOGO.
Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kg is. Per persoon mag je maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken

Bijzondere bagage
Neem je afwijkende bagage mee, dan kun je dit aangeven tijdens de online boeking. Geef je dit direct door, dan word er na de boeking contact met je opgenomen door een medewerker van het Contact Center. De medewerker neemt de procedure met je door.

Hieronder vind je een kleine opsomming van afwijkende bagage die je kunt meenemen:

- Duikuitrusting
- Fiets
- Golfuitrusting
- Kite, waveboard of wakeboard
- Muziekinstrumenten
- Surfplank
- Visuitrusting

Houd er rekening mee dat jouw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je.

De regels voor het meenemen van vloeistoffen in jouw handbagage

Vloeistoffen en gels kunnen alleen in jouw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter.
Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje.
Medicijnen die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.

Het is belangrijk dat je bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.


Inchecken
Het is belangrijk dat je minimaal 2,5 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven. Zo heb je voldoende tijd hebt om in te checken, door douanecontrole te gaan en naar de gate te lopen.

Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalies sluiten 45 minuten voor vertrek.

Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. GOGO is hiervoor niet aansprakelijk.

Internet check-in


Transvia

Voor alle Transavia vluchten kun je vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van de vlucht online inchecken.

Heb je standaard vluchten geboekt? Dan log je niet in met jouw boekingsnummer van GOGO, maar met het PNR nummer dat staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets.

Hoe werkt het?

 1. Houd het boekingsnummer of PNR nummer en de vertrekdatum bij de hand
 2. Ga naar transavia.com/gogo/nl-NL/mijn-transavia/
 3. Volg de stappen en wijzig eventueel de stoelen voor jouw reisgezelschap.
 4. Check jezelf en jouw reisgenoten in.
 5. Print jouw boardingpass(en) uit.

Als je online hebt ingecheckt, kun je op de luchthaven eenvoudig jouw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kun je dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens kun je jouw ruimbagage afgeven bij de check-in balie.

Ga je met meer dan 9 personen op vakantie, dan is het helaas niet mogelijk om online in te checken. Voor mindervalide reizigers is het online inchecken ook niet mogelijk.

De internet check-in is niet verplicht. Je kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat.

De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op.

Brussels Airlines
Voor vluchten met Brussels Airlines is het mogelijk om vanaf 24 uur voor vertrek online in te checken via de website van Brussels Airlines. Vul de laatste 6 nummers is van het boekingsnummer bij GOGO. Je doorloopt de stappen en maakt een stoelkeuze.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia en Brussels Airlines is het niet mogelijk online in te checken.

Luchthavens
De meeste vluchten vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Voor een aantal bestemmingen is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens.

GOGO vertrekt vanuit Nederland vanaf:

- Amsterdam Airport Schiphol
- Eindhoven Airport
- Rotterdam The Hague Airport

GOGO vertrekt vanuit België vanaf:
-
Brussels Airport

Op onze website kun je per accommodatie bekijken of vertrek vanaf een regionale luchthaven mogelijk is. Dit vind je terug onder het kopje ‘bestemming’ en dan onder het sub kopje ‘Reisinfo’.

Medische bagage
Je kunt gratis 15 kilo aan medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat je een medische verklaring in het Nederlands en Engels meeneemt naar de luchthaven.

Je kunt de medische bagage meenemen als ruimbagage of verdelen over jouw ruim- en handbagage. Houd er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij jouw medische bagage aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor hebben wij de volgende informatie nodig:

- Wat is de medische bagage?
- Waar wordt het voor gebruikt?
- Wat is het gewicht?
- Wat zijn de afmetingen?
- Neem je de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?

Selfservice check-in
Vlieg je vanaf Amsterdam Airport Schiphol met Transavia? Dan kun je ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heb je jouw ticket en jouw ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 40 minuten voor vertrek van de vlucht. Je kunt voor jouw hele reisgezelschap inchecken. Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Jouw ruimbagage kun je na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

Service aan boord
Op alle vluchten zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kun je tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.

Stoelreservering

Transavia
Voor alle vluchten van Transavia is het vanaf zes weken tot 30 uur voor vertrek mogelijk om een stoelreservering te maken. Zo kun je zelf bepalen waar je wilt zitten tijdens de vlucht. Uiteraard is de stoelreservering niet verplicht.

Via de volgende link kun je in een aantal eenvoudige stappen een stoel voor jou of jouw gehele reisgezelschap reserveren: transavia.com/gogo/nl-NL/mijn-transavia/. Wanneer je standaard vluchten geboekt hebt, log je in met jouw PNR nummer. Heb je flexibele vluchten geboekt? Check dan in met jouw boekingsnummer van GOGO. In Mijn GOGO kun je zien wat voor vlucht je hebt geboekt.

Tijdens het maken van een stoelreservering zie je een overzicht met zitplaatsen. Je ziet meteen welke stoelen nog beschikbaar zijn en welke stoelen de standaard of extra beenruimte hebben. De kosten voor de stoelen zijn:

- Stoel eerste rij tussen de 16,- en 25,- euro per persoon per enkele reis.
- Stoel voorin (rij 2 t/m 5) tussen de 9,- en 14,- euro per persoon per enkele reis.
- Stoel met standaard beenruimte voorin tussen de 6,- en 11,- euro
- Stoel met extra beenruimte tussen de 13,- en 20,- euro per persoon per enkele reis.
- Stoel met standaard beenruimte tussen de 4,- en 9,- euro per persoon per enkele reis.

Voor reizigers met een medische beperking is het helaas niet mogelijk om een stoelreservering te maken.

Voor een reisgezelschap groter dan 9 personen is het helaas niet mogelijk om een online stoelreservering te maken. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen met Transavia.

Houd voor het maken van een stoelreservering het boekingsnummer en het vluchtschema bij de hand.

Ben je in het bezit van een stoelreservering? Dan is het nog steeds noodzakelijk dat je incheckt voor de vlucht.

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. GOGO heeft hier geen invloed op.

Overige airlines
Voor de vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen is het helaas niet mogelijk om stoelen te reserveren.

Tussenlanding
Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens jouw boeking.

Houd er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan het vluchtschema.

Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op jouw ticket. Ook kun je dit terug zien in Mijn GOGO.

Vertragingen
Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert GOGO de ANVR-voorwaarden. GOGO is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen. Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen. Meer informatie hierover vind je op: http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/protection_of_consumers/l24173_nl.htm

Vluchttijden
GOGO vliegt voornamelijk met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat je op de dag van aankomst laat aankomt op de bestemming, terwijl je op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. GOGO kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Houd er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor vertrek of zelfs tijdens de vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Wij zijn hierbij afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

Tijdens het maken van een boeking kun je soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als GOGO doen er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.

Wanneer jouw voorlopige vluchttijden bekend zijn, kun je deze terugvinden in Mijn GOGO.

Voorwaarden voor reizen met een lichaamsdeel in het gips
Als je een lichaamsdeel in gesloten gips hebt, mag je alleen vliegen als je beschikt over een medische verklaring. Het is noodzakelijk dat in deze verklaring vermeld staat dat je met gesloten gips mag vliegen. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van jouw heenreis uitgegeven zijn. Transavia vraagt om een medische verklaring, omdat het ziektebeeld vaak verergert door het reizen in een drukcabine.

Het is belangrijk dat het gips voldoet aan bepaalde voorwaarden. Overleg dit met de behandelend arts.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kun je contact met ons opnemen voor meer informatie.