sunset
 1. Home
 2. Reisinfo
 3. Accommodatie

Accommodatie

 • Aankomst en vertrek
  Bij aankomst in jouw accommodatie, meld je je bij de receptie. Zij geven aan vanaf hoe laat je jouw appartement of kamer op kan. Houd er rekening mee dat dit vaak pas na 16.00 uur is. De uitchecktijd van jouw appartement of kamer is vaak om 10.00 uur. Bij de receptie kun je navragen wat de exacte uitchecktijd is. Voor de meeste accommodaties is het noodzakelijk dat je ter plaatse een borg betaald. Onder het kopje ‘faciliteiten’ bij de desbetreffende accommodatie zie je hoeveel borg er gevraagd wordt. Lever je het appartement of de kamer weer netjes op, dan krijg je de borg terug. Is er schade aan jouw appartement of kamer dan krijg je de borg niet terug. De betaling en restitutie van de borg zijn altijd een zaak tussen jou en de accommodatieverschaffer. GOGO is hiervoor niet aansprakelijk.
 • Faciliteiten
  Bij de desbetreffende accommodatie onder het kopje ‘faciliteiten’ zie je alle faciliteiten staan. Soms wordt er voor een aantal faciliteiten kosten berekend. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het kluisje en de wifi. Ook kan het voorkomen dat de airconditioning slechts beperkte en vaste uren per dag aan staat. Sommige appartementen zijn voorzien van slaapbanken. Deze banken kunnen minder comfortabel zijn dan gewone bedden. Dit geldt ook voor het 3de bed op een 2-persoonskamer.
 • Foto’s van het interieur van appartementen en hotels
  Bij al onze accommodaties vind je foto’s van het interieur van het appartement of de kamer. Deze foto’s zijn een indicatie van wat je kunt verwachten.
 • Kleding
  In veel hotels is het belangrijk dat je gepaste kleding draagt tijdens het diner. Er wordt verwacht dat je niet in strandkleding aan tafel verschijnt.
 • Kluisjes
  Bij de receptie kun je bijna altijd een kluisje huren voor jouw waardevolle spullen en belangrijke papieren. Dit kan ook 1 algemene kluis zijn. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het gebruik van een kluisje. Deze kosten betaal je dan ter plaatse.
 • Ongedierte
  Op jouw vakantiebestemming komen andere insecten en dieren voor dan wij in Nederland gewend zijn. Zoals bijvoorbeeld kakkerlakken en mieren. De aanwezigheid van deze dieren is vaak geen teken van onvoldoende hygiëne. Door het warmere klimaat op jouw vakantiebestemming gedijen deze dieren vaak goed. Verpak jouw etenswaren daarom goed en bewaar alles bij voorkeur in een koelkast.

  Wanneer je last hebt van ongedierte tijdens jouw vakantie, kun je ter plaatse een busje verdelgingsmiddel kopen. Geef het ook altijd door aan de reisleiding en/of de receptie van de accommodatie, zodat zij je kunnen helpen om van het ongewenste bezoek af te komen.
 • Preferentie
  Bij jouw boeking kun je speciale wensen aan ons doorgeven. GOGO zal er alles aan doen om aan jouw wensen te voldoen. Hiervoor is de medewerking van de accommodatie eigenaar nodig. In de praktijk blijkt dat een accommodatie niet altijd kan voldoen aan een voorkeur, houd daar rekening mee.
 • Verzorging
  Onder het kopje ‘verzorging’ bij een accommodatie kun je zien welke verzorging inclusief is in de reissom.

  Logies (LG)
  : alleen overnachting. Er zijn geen maaltijden inbegrepen.
  Logies en ontbijt (LO): overnachting en ontbijt. De verzorging begint met het ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.
  Halfpension (HP): overnachting, ontbijt en diner. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.
  All inclusive (AI): overnachting, alle maaltijden, lokale alcoholische dranken en frisdranken en vaak ook snacks. De verzorging begint op het moment dat je incheckt en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken.

  De maaltijden worden meestal geserveerd in buffetvorm. Soms is dit een (keuze)menu. De maaltijden zijn aangepast aan de gewoontes van het vakantieland. Dit houdt in dat deze anders en vaak eenvoudiger zijn dan je thuis gewend bent. Het ontbijt is vaak beperkt tot een broodje, wat jam en een kopje koffie of thee. Het diner is eenvoudig, bevat een beperkte hoeveelheid verse groenten en is niet altijd even afwisselend.

  Wanneer je een speciaal dieet gebruikt, geven wij dit door aan de accommodatie. Vooral de eenvoudige hotels houden hier niet altijd rekening mee. Vleesvervangers zoals wij die kennen, zijn vaak niet beschikbaar. GOGO kan voor een verzoek tot een bepaald dieet geen garantie geven of verantwoordelijkheid dragen.

  Wanneer je door een late aankomst en/of een vroeg vertrek een maaltijd mist, is hiervoor geen restitutie mogelijk. Het is helaas niet mogelijk om korting te krijgen op jouw reissom als je geen gebruik wilt maken van de maaltijden die inbegrepen zijn.

  Houd er ook rekening mee dat in sommige landen andere regels kunnen gelden met betrekking tot het schenken van alcohol.
 • Water en elektriciteit
  Water en elektriciteit zijn in het buitenland nog niet overal op het niveau zoals wij dat in Nederland gewend zijn. Het voltage ligt soms lager en het is mogelijk dat de stroom korte tijd uitvalt. De warmwaterproductie gebeurt vaak met behulp van zogenaamde zonnecollectoren. Het kan zijn dat je slechts over een kleine boiler beschikt.