Betaal je vakantie in delen!
sunset
 1. Home
 2. Reisinfo
 3. Annuleren

annuleren

Op dit moment bieden wij je de mogelijkheid de door jouw gereserveerde reis binnen 3 dagen kosteloos te annuleren. Stel, jouw boeking is op maandag gemaakt, dan kun je deze dus annuleren tot en met de eerst volgende donderdag, middernacht. Deze mogelijkheid geldt niet voor de volgende situaties:

 • Vertrek binnen 10 weken.
 • Boeking met standaard vluchten. Wanneer je een vakantie inclusief vlucht boekt zie je bij de vluchtselectie of een vlucht flexibel of standaard is. Indien het een standaard vlucht betreft, betaal je altijd 100% annuleringskosten voor de vlucht.
 • Boekingen op aanvraag. Boekingen op aanvraag beschouwt GOGO als een definitieve boeking en kunnen enkel geannuleerd worden volgens deze voorwaarden.
 • Reeds bestaande boekingen. Ook boekingen die op een later tijdstip nog gewijzigd worden (bijvoorbeeld een nieuwe vertrekdatum, of iemand die wordt bijgeboekt) kunnen niet meer kosteloos geannuleerd worden.

Voor pakketreizen geldt niet de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, worden naast de verschuldigde reserveringskosten, de SGR-bijdrage en de kosten voor een eventuele reis- of annuleringsverzekering en poliskosten, de volgende annuleringskosten in rekening gebracht:

 • bij aanbetaling tot de 42e kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: 30% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
 • bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Indien een reis is samengesteld uit meerdere onderdelen, waarop verschillende annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen. Indien sprake van afwijkende annuleringsvoorwaarden word je hierop gewezen tijdens de boekingsstappen en op de factuur nadat de boeking is voldaan.

De reis kan geannuleerd worden via Mijn GOGO. Annuleringen dienen binnen 3 dagen na de gebeurtenis waardoor de reis (geheel of gedeeltelijk) wordt geannuleerd te worden gemeld. Houd er rekening mee dat een annulering van een vakantie buiten of zonder bedenktijd nooit kosteloos verloopt. Alleen indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten én bij een geldige reden, heb je recht op (gedeeltelijke)teruggave van de reissom. De hoofdboeker is de enige die een annulering kan doorgeven. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven. Voor een compleet overzicht en specifieke annuleringsvoorwaarden verwijzen wij je naar de algemene GOGO voorwaarden.

Alternatieven voor annuleren

Een boeking annuleren is niet altijd de enige mogelijkheid. Het is meestal ook mogelijk om jouw vakantie over te dragen aan iemand anders. Tot de dag voor vertrek is het mogelijk deze wijziging te doen. Neem hiervoor contact op met ons Contact Center.

Annuleringskosten claimen

Het is belangrijk dat je goed verzekerd op vakantie gaat. Wij raden dan ook altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, dan bekijkt de verzekeraar of de reden van annulering onder de voorwaarden valt. Is dit het geval, dan krijg je de annuleringskosten terug van de verzekeringsmaatschappij.

Heb je een annuleringsverzekering geboekt via GOGO, dan ben je verzekerd bij AXA. Wil je de voorwaarden bekijken, klik dan hier.

Heb je geen annuleringsverzekering bij GOGO afgesloten, kijk dan bij jouw eigen verzekeraar wat de voorwaarden zijn.

Gedeelte van de boeking annuleren

Het komt voor dat niet de gehele boeking geannuleerd wordt, maar 1 of meerdere personen. De overige personen gaan dan wel op vakantie. Je kunt dan een deelannulering doorvoeren via Mijn GOGO. Kies onder annuleren voor 'Annuleer een of meerdere reizigers (gedeeltelijke annulering)'. Jouw deelannulering wordt binnen 3 werkdagen verwerkt. Alleen de hoofdboeker kan de annulering doorgeven. De geannuleerde persoon betaalt de annuleringskosten conform de GOGO voorwaarden.

Vaak wordt bij een deelannulering de reissom voor de overgebleven reizigers hoger. Dit is omdat je met minder personen in de kamer verblijft. Dit worden meerkosten genoemd. Door meerkosten kan het voorkomen dat de totale reissom hoger wordt. Volgens de ANVR-Voorwaarden mag dit niet. Wordt jouw totale reissom hoger, dan verwerken wij een korting in jouw boeking zodat de totale reissom het zelfde blijft.

De meerkosten kunnen door de reizende deelnemers bij hun verzekeringsmaatschappij worden gedeclareerd. Houd er rekening mee dat elke verzekeringsmaatschappij hier eigen regels in heeft.

Worden er personen geannuleerd en de gehele reissom is al voldaan, dan wordt het te veel betaalde bedrag naar de hoofdboeker overgemaakt. De hoofdboeker kan het geld dan overmaken naar de geannuleerde personen. Indien je jouw reis (gedeeltelijk) met de corona-voucher hebt betaald, zal GOGO dit bedrag opnieuw toewijzen via een voucher. GOGO is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de verrekening van de kosten tussen de deelnemers.

Gehele boeking annuleren

Annuleer je jouw vakantie, dan berekenen wij hiervoor de annuleringskosten volgens de GOGO voorwaarden. Een annulering is dan ook niet kosteloos. De hoofdboeker is de enige die een annulering kan doorgeven.

Je kunt jouw boeking annuleren via Mijn GOGO. Je krijgt dan direct de annuleringskosten te zien. Staan er nog annuleringskosten open, dan kun je deze gelijk voldoen via iDeal. Voldoe je de kosten niet direct, dan is het verplicht om de annuleringskosten binnen 14 dagen alsnog over te maken. De gemakkelijkste manier om dit bedrag te voldoen is via Mijn GOGO. Heb je teveel betaald, dan storten wij het te veel betaalde bedrag binnen 14 dagen naar je terug. Indien je jouw reis (gedeeltelijk) met de corona-voucher hebt betaald, zal GOGO dit bedrag opnieuw toewijzen via een voucher.

Na de annulering ontvang je binnen 24 uur de annuleringsfactuur per mail.

Polisnummer

Het polisnummer van jouw verzekering is jouw boekingsnummer. Het boekingsnummer staat aangegeven op jouw factuur.